Instagram
   
Aktualnosti
  

2. Festival hrvatskog suvremenog igranog filma - Filmski festival glumca

04.10.2018 - 11.10.2018
 Od 4. do 11. listopada u Vinkovcima se održava 2. festival hrvatskog suvremenog igranog filma, koji u podnaslovu ima Filmski festival glumca, jer slavi filmskog glumca, kao što Festival glumca - koji se održava u svibnju u Vinkovcima i ove godine je imao 25. izdanje - slavi kazališnog glumca i njegovu umjetnost.
Festival producira Aser Savus, kojega vode otac i sin, Himzo i Slaven Nuhanović, a koja se već pročula po uspješnoj organizaciji Festivala glumca i Lutkarskog proljeća.
U osam će večeri vinkovački ljubitelji filma moći pogledati osam najnovijih hrvatskih filmskih ostvarenja koje je odabrao hrvatski kazališni i filmski glumac Goran Grgić: Osmi povjerenik Ivana Salaja, Za ona dobra stara vremena Eduarda Galića, Žaba Elmira Jukića, Zaboravljena bitka Darka Bušnje, Rudar Hanne Slak, omnibus Duboki rezovi Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, Lada Kamenski Sare Hribar i Marka Šantića. U popratnom programu dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, u ponedjeljak, 8. listopada bit će prikazan nagrađivani dokumentarac Dečko kojem se žurilo Biljane Čakić, u kojem opisuje obiteljsku tragediju – postragu za nestalim bratom u Domovinskom ratu.
 
Svi se filmovi prikazuju u dvorani Gradskog kazališta "Joza Ivakić", osim dokumentarca Zaboravljena bitka, koji će biti prikazan u Domu kulture u Nuštru. Ovaj će događaj zasigurno oduševiti vinkovačke filmofile, jer u najstarijem europskom gradu nema kinodvorane i redovitih kinopredstava.
 
Više o predstavama, možete vidjeti ovdje.
Povratak na listu