Instagram
   
Aktualnosti
  

ŠOUŠOUŠOU festival (12. - 15. rujna 2019.)

12.09.2019 - 15.09.2019
Drugo izdanje ŠOUŠOUŠOU festivala održat će se od 12. do 15. rujna 2019. god. u novootvorenom Walkow - Centru kulture.
 
Program ove godine sadržava svirke 4 benda, 4 DJa, puno mladih umjetnika koji će izlagati svoje radove i fotografije te filmske projekcije.
 
0.DAN - ČETVRTAK
 
Otvorenje izložbe i festivala 
Projekcije filmova 
DJ set - StankOff 
 
1.DAN - PETAK
 
Izložba je otvorena tijekom cijelog dana
 
HARVO JAY/OS
Harvo Jay osječki je dream noise/noise pop bend čiji zvuk
karakteriziraju dinamične promjene i čudljivi sumorni vokali.
Zasad je njihova audio proizvodnja izbacila dva EP-a i 2017., prvi
album 'Sok od agonije'. 
 U kratkom postojanju bend odrađuje više od 50 nastupa, mnoge od njih na festivalima u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. 2017. sudjeluju na banjalučkom Demofestu, osvajaju 3. mjesto na
festivalu Omladina u Subotici, 1. mjesto na West Hercegovina
Festu u Širokom Brijegu, te pobjeđuju na Karlovačko RockOff-u.
Kao zaključak uspješne godine, portal Ziher.hr uvrštava 'Sok od
agonije' među najbolja domaća izdanja 2017
 
 
PORTO MORTO/ZG
Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji sa Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni.U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.Album prvijenac nedavno je proglašen drugim najboljim domaćim albumom u 2017. godini od strane Ilka Čulića iz 24sata express.Na proljeće 2019. objavili su drugi studijski album zaigranog naziva „Portofon“ koji biva prihvaćen izrazito pozitivno. Promocija spomenutog albuma odvila se u Tvornici Kulture gdje su i uživo potvrdili iznimnu kvalitetu novog materijala.
 
DJ set - Dino/ Top Secret
 
 
2.DAN - SUBOTA
 
Izložba je otvorena tijekom cijelog dana.
 
DOGS IN KAVALA/BG
Bend koji je prvim udarcem pokazao zube, razbio mitove o ‘ispravnoj’ produkciji i na sceni se pojavio evergreen hitom ‘Hvala ti što postojiš’. Njihove nastupe karakterizira  bliska dinamika odnosa sa publikom, obavezan zajednički poklon na kraju, zborsko pjevanje refrena u prvim i drugim redovima. Postoji ta opuštenost kalifornijskog starog rokenrola i  mračni veo beogradskog nju vejva sa kojim su se u koštac, možda najhrabrije od svih dosad, uhvatili u pjesmama sa nadolazećeg albuma
 
ROGI/BG
Mekane gitare i topli synthovi koji nasuprot razigranim semplovima bubnja stvaraju udoban ambijent. Nova, nezavisna etiketa Natenane Records donosi svježu glazbu koju pravi Rogi. On sam piše, stvara, aranžira i producira u svojstvenom stilu koji naziva natenane pop, a uživo nastupa sa još četiri talentirana glazbenika.
Rogijev stil je šarenolik koliko i njegov ukus, ali su to uglavnom pop-rock kompozicije, u koje uključuje i jazz, soul, hip hop i funk i drugo.
Rogijev album „U Međuvremenu“ objavljen je krajem prošle godine, kao u inat zimi – vraća pravac u lijena ljetna popodneva, neodoljivo tjera na ples i grije bolje nego topli kakao. Žanrovski je veoma difuzan album – u njemu se, uz dominantan indie zvuk, naslućuju utjecaji jazza, bossa nove, fanka i rnb-a, što nesumnjivo otkriva naslušanog autora.
 
DJ set - Tali&Tandi
 
3.DAN - NEDJELJA
 
Uskoro više informacija.
 
Više možete vidjeti ovdje.
Povratak na listu