Instagram
   
Aktualnosti
  

Borbom Rimljana i Barbara završeni VI. RImski dani!

05.06.2018 - 30.06.2018

Manifestacija „VI. Rimski dani“ održana je pod geslom “Barbari, opet?!” u spomen na bitku iz 378. godine kod Hadrianopolisa, gdje se s Barbarima borio rimski car Valens, rođen u Cibalama (današnjim Vinkovcima).

 
Rimljani i Barbari opet su se sukobili u sklopu Rimskih dana koji su u nedjelju završili, a po procjeni organizatora, građana i sudionika, bili su to najbolje do sada organizirani i posjećeni Rimski dani.
 
Manifestacija je otvorena Rimskom noći vina, a završena velikom bitkom u vinkovačkoj areni. Bogati program s mnoštvom radionica, rimskih igara, borbama gladijatora, interaktivnim predstavama za djecu, rimskim sajmom, koncertima Hladnog piva i Belfast Food-a te Festivalom piva „Beeram domaće“ ovogodišnje su Rimske dane pozicionirali kao manifestaciju koja privlači sve veći broj posjetitelja iz zemlje ali i sudionika iz inozemstva.
 
Ovim putem zahvaljujemo: 
-              našim partnerima: HNK u Osijeku, posebno Petri Blašković i Vjekoslavu Jankoviću ali i svom ostalom osoblju HNK Osijek i ADU Osijek koje nam je bilo na usluzi i od velike pomoći, a tako i našem Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ ravnatelju i svim djelatnicima 
-              sponzorima i donatorima: Hrvatske šume d.o.o., Salon namještaja „Naš dom“, HŽPP, Dilj d.o.o Vinkovci, VVK-a i Inles d.o.o.
-              suorganizatorima Gradskom muzeju Vinkovci i Novosti d.o.o. 
 
No hvala ide i svim našim sugrađanima, posjetiteljima, izlagačima i izvođačima koji su ovu manifestaciju učinili veličanstvenom! 
 
Dok se dojmovi s ovogodišnjih Rimskih dana još nisu slegli, mi već krećemo u organizaciju „VII. Rimskih dana“ kao i ove godine uz potporu Grada Vinkovaca te vas pozivamo da i nadalje budete uz nas!
 
Povratak na listu