Instagram
   
Aktualnosti
  

Creation of culture

17.09.2019 - 29.11.2019

U razdoblju od 23. do 30. rujna Vinkovci postaju mjesto interkulturnog okupljanja 30 mladih osoba iz pet zemalja: Hrvatske, Portugala, Armenije, Kosova i Njemačke. Naime, u tom periodu će se održati Erasmus+ projekt 'Creation of culture' koji je nastao iz entuzijazma i rada mladih osoba.

Ovom projektom, inicijatori iz navedenih zemalja, žele potaknuti mlade da razmisle, istraže i kritički promisle na kojim je sve kulturama nastala njihova zemlja, ali i zemlje ostalih sudionika/ica razmjene.
 
„Želimo da mladi promišljaju koje su sve kulture (i manjinske skupine) zaslužne za današnju kulturu njihove zemlje, kako su je obogatile i zašto je ona takva kakvu je danas znaju. Na taj način senzibilizirat ćemo te mlade za nove globalne promjene i migracije, kako bi prevenirali potencijalne buduće radikalne stavove. Smatramo da će se mladi kroz dodir i interakciju s mladima različitog podrijetla, iz
različitih zemalja, s različitim mogućnostima i pozicijama – upoznati s različitosti, uvidjeti prednosti iste te bolje razumjeti ljude (mlade) koji su drugačiji od njih“, poručuju organizatori/ice.
 
Tijekom razmjene održat će se niz edukativnih i kreativnih radionica, koje će osmisliti i provoditi upravo sudionici/ice projekta. Dio aktivnosti odvijat će se u prostoru Hostela Plus gdje se i odvija razmjena, a ostatak aktivnosti održat će se u lokalnoj zajednici Vinkovaca s ciljem da upoznamo zajednicu s različitim zemljama, ali i pokažemo sudionicima/ama razmjene ljepote naše zemlje mimo obale i glavnog grada. 
 
Tako sve stanovnike/ice Vinkovaca očekuje interkulturni kviz koji će se održati u kasnijim popodnevnim satima, u nedjelju, 29. rujna u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Sudjelovati mogu svi, neovisno o dobnoj skupini, a za više detalja o kvizu možete pratiti Facebook stranicu Udruge Amazonas. 
 
Povratak na listu