Instagram
   
Aktualnosti
  

Dani otvorenih vrata Turističke zajednice grada Vinkovaca

30.08.2018 - 30.09.2018
Na danas održanoj konferenciji za medije, javnosti je predstavljena potpuno nova aktivnost Turističke zajednice grada Vinkovaca. Riječ je o Danima otvorenih vrata Turističke zajednice grada Vinkovaca na kojima će se kroz raznovrsna događanja posjetitelji i naši sugrađani moći upoznati sa djelovanjem i aktivnostima TZ grada Vinkovaca.
 
Aktivnosti je, u ime Grada Vinkovaca, ispred Upravnog odjela za kulturu i turizam predstavio Davor Mecanović te Martina Matković, direktorica turističkog ureda TZ grada Vinkovaca.
A program je slijedeći:
U ponedjeljak 3. rujna od 9:00 do 11:00 znatiželjni će moći zaviriti u dio zanimljivosti iz arhive TZ grada Vinkovaca, a u poslijepodnevnim satima, od 17:00 do 17:30  kratko se družiti u prostorijama turističkog ureda i pogledati zanimljivu prezentaciju „Gdje kupiti suvenir? ili Ima li željezara u Vinkovcima?“. U 18:00 sati započinje „Vinkovačka avantura“ - šetnja gradom i obilazak rodne kuće Ivana Kozarca u pratnji turističkog vodiča.
U utorak, 4. rujna u isto vrijeme prijepodne moguće je zaviriti u arhivu TZ grada Vinkovaca, a za poslijepodne su planirane prezentacije:
17:00 – 17:30 –„Vinkovci – najstarije naselje u Europi“ 
18:00 – 18:30 – „Imamo li turista u Vinkovcima?“ 
19:00 – 19:30 – (Ne)istine o Vinkovcima –Hrvoje Vulić, dipl.arh. kustos GMVK
U srijedu 5. rujna ponavljamo prezentaciju, za sve koji ju nisu pogledali: osim ponovljene prezentacije (za one koji ne budu u mogućnosti doći ranije) koja će biti u 17:00 sati „Gdje kupiti suvenir? ili Ima li željezara u Vinkovcima?“,a nakon toga će se zainteresirani fotografirati sa carem Valensom i banom Šokčevićem od 18:00 do 18:30 sati.
Kazalište Nova scena će izvesti program živuće povijesti „Stari Vinkovci bana Šokčevića“ od 19:00 do 19:30, a nakon toga, u 20:00 sati slijedi predstavljanje topoteke „Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu“ u velikoj gradskoj vijećnici. Inače, riječ je o projektu čiji je nositelj Udruga Vinkovački šokački rodovi, a partneri su ICARUS Hrvatska, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci te Turistička zajednica grada Vinkovaca.
U četvrtak, 6. rujna 2018. pozivamo sve da zajedno kreiramo virtualni arhiv Vinkovačkih jeseni od 9:00 do 11:00 sati u prostorijama TZ grada Vinkovaca. Naime, svaki građanin koji ima bilo kakav dokument koji je vezan za Vinkovačke jeseni, može ga donijeti u prostorije TZ grada Vinkovaca u navedeno vrijeme gdje ćemo ga skenirati i uzeti potrebne podatke, a original vratiti vlasniku. Na taj način i njihova priča postaje dijelom arhive za nove generacije.
 
 
Povratak na listu