Instagram
   
Aktualnosti
  

Hrvatska 365 Gourmet

02.11.2017 - 30.11.2017

Nakon održanih radionica u Splitu i Opatiji u lipnju ove godine, Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, organizira nastavak „Hrvatska 365 Gourmet“ radionica.

 
Radionice će se održati u Osijeku, 9. studenog te u Zagrebu, 10. studenog. Osnovni cilj radionica je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno-gastronomije, istovremeno imajući i edukativnu ulogu.
 
Govornici na radionici bit će vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito. Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea, dok je chef Saporito glavni chef i suvlasnik restorana „La Leggenda dei Frati“ u blizini Firence.
 
Na radionici će sudjelovati i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji radi kao glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić, te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.  O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorit će Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta.
 
Sudionici radionica dobit će detaljan uvid u svjetske kulinarske trendove, ali i u lokalnu kuhinju koja može biti dijelom visoke gastronomije. Govorit će se i o modernom slastičarstvu te o menadžmentu restorana, odnosno kako se promovirati i unaprijediti poslovanje. Tema su i Michelinove zvjezdice pa će tako sudionici saznati što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati. U sklopu radionice održat će se i degustacija jela i slastica pripremljenih tijekom radionice.
 
Ukoliko želite sudjelovati na radionici, prijaviti se možete ovdje.
 
Izvor: Hrvatska turistička zajednica
 
Povratak na listu