Instagram
   
Aktualnosti
  

Novi vizualni identitet grada Vinkovaca

28.11.2018 - 31.12.2018

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije ima novi vizualni identitet i  slogan koji je izrađen u sklopu turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam – ViCTour.

Projekt je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020.
Novi logotip TZ Vukovarsko srijemske županije prezentira našu županiju kao destinaciju Srijem i Slavonija, a vizuali svih TZ/ destinacija / koje su njime obuhvaćene su ujednačeni.
Novi vizualni identitet inspiriran je, između ostaloga, opusom Alberta Kinerta, rođenog Vinkovčanina, jednog od najvećih hrvatskih grafičara i ilustratora. Zlatna boja klasja žita, kukuruza, suncokreta, grožđa ili traminca uhvaćenog u čaši, lišća bogatih šuma, nošnji i dukata, pa sve do sjaja samog Sunca, samo su neke od slika ovog područja koje su ilustrirane jednostavno, moderno i neočekivano.
Logotip Vinkovaca, kojega je svojom odlukom prihvatilo Turističko vijeće grada Vinkovaca, prati smjernice dane brend strategijom, a to je kontinuitet života (preko  8000 godina) te kultura života i rada. Zajednički nazivnik su ljudi upravo kako je vizualnim rješenjem to i pokazano.
 
Foto: TZ VSŽ
 
Povratak na listu