Instagram
   
Aktualnosti
  

Pokrenuta inicijativa "Upoznaj svoj grad"

10.01.2018 - 31.01.2018

Pokrenuta je inicijativa besplatnog vođenja za lokalno stanovništvo u Hrvatskoj - "Upoznaj svoj grad". Dio ovoga projekta su i Vinkovci.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske će 14. siječnja 2018.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča. Ovoj hvale vrijednoj inicijativi su se priključili i Vinkovci.

Sva vođenja uz turističke vodiče početi će u isto vrijeme, kao i u Vinkovcima.  Vođenje je namijenjeno svim građanima kako bi upoznali svoj grad i njegovu povijest. Čovjek je ključ uspjeha u turizmu, pa tako i mi građani Vinkovaca jer dodatnim saznanjima o svome gradu, produžena smo ruka svim turističkim djelatnicima. U konačni postajemo ambasadori hrvatskog turizma. Mi smo slika grada i njegove vrijednosti.

Vinkovci su "arheološka meka" jer je na području grada i u njegovoj okolici pronađen veliki broj arheoloških nalaza. U Vinkovcima su živjela jedina dva rimska cara: Valens i Valentinijan I., pronađen je Orion, kontinuirano se živi više od 8000 godina, pronađena je srebrnina teška 36 kg i još mnoštvo toga. Vinkovci su ujedno i grad književnika. Nismo ni svjesni čije su stope ostavile trag i koje su utkane u svaki kamen. Kulturno nasljeđe (materijalno i nematerijalno) je nešto je i što treba biti dio svakog Vinkovčanina. 

Vrijednost ovakvih vođenja je prepoznala i TZ grada Vinkovaca organiziravši za vrijeme manifestacije "Advent u Vinkovcima", četiri besplatna vođenja za lokalno stanovništvo i posjetitelje. Zato ukoliko niste uspjeli prisustovati na prošlim vođenjima, ovo je jedinstvena prilika za Vas da naučite nešto novo. Vas koji ste bili na vođenjima po gradu pozivamo da dođete kako bi zajedno utvrdili znanje i saznali možda neku novu informaciju jer svaki dan donosi nešto novo. Vidimo se!

Povratak na listu