Instagram
   
Aktualnosti
  

Prezentacije grada Vinkovaca u Berlinu

26.01.2017 - 24.02.2017
Turistička zajednica grada Vinkovaca, na čelu s direktoricom Martinom Matković kao voditeljicom turističke destinacije Srijem i Slavonija, sudjelovala je zajedno s direktorima županijskih TZ-a,  Rujanom Bušić Srpak, direktoricom TZ Vukovarsko-srijemske županije te Josipom Pečevićem, stručnim suradnikom TZ Brodsko-posavske županije i kolegicom Dinkom Matijević, direktoricom TZ Nova Gradiška u Berlinu, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske gdje je, uz veliki odaziv pozvanih predstavnika turističkih agencija, novinara koji prate turizam, te Hrvata koji žive u Berlinu, održana prezentacija turističkih destinacija „Moja lijepa Slavonija kraj Save“ i „Srijem i Slavonija“.
 
Uvodnu riječ je imao veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Ranko Vilović, govoreći toplo o Slavoniji, njenoj ljepoti, gostoljubivosti i dobrim ljudima. Par pozdravnih i informativni riječi izrekao je i Romeo Draghicchio, direktor HTZ predstavništva u Republici Njemačkoj, a potom je sve prisutne pozdravila Biljana Lončarić, direktorica TZ grada Slavonski Brod koja je uz zahvalnost Veleposlanstvu na domaćinstvu, naglasila i kako je do prezentacije u Berlinu došlo inicijativom Zavičajnog kluba Brođani iz Berlina.
Prezentaciju koja se sastoji od niza fotografija i koja predstavlja gradove, dijelove, znamenitosti i turističke mogućnosti drage Slavonije, vodi kroz najstarije naselje u Europi - Vinkovce, zatim Brod, Ilok, Vukovar te završava pričom o poznatom brodskom paru roda, Malenoj i Klepetanu. Prezentaciju su pripremili direktori TZ grada Slavonskog Broda, TZ grada Vinkovaca, TZ Vukovarsko-srijemske županije, TZ Brodsko-posavske županije te direktorica TZ Nova Gradiška.
 
Nakon prezentacije slikom i riječju, gosti su kušali i domaće, slavonske specijalitete: kulen, kobasicu, šunku te su se zadržali u dugom druženju i razgovorima. Gostima su na raspolaganju bili i promidžbeni materijali, kako Vinkovaca tako i drugih krajeva u Slavoniji. Prezentaciju je posjetilo 110 uzvanika. Posjetitelji su bili oduševljeni prezentiranim proizvodima koje su kušali te su sa sobom ponijeli reklamne prospekte slavonske turističke ponude.
 
Ujedno se klaster „Slavonska košarica“, čiji je član i Turistička zajednica grada Vinkovaca, koji umrežava 130 raznih ponuđača predstavlja na sajmu u Berlinu. Stoga su predstavnici navedenih TZ-a posjetili su sajam Grüne Woche na kojemu se predstavljaju članovi klastera „Slavonska košarica“, a koje je potpomognuto od strane Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska turistička zajednica je sufinancirala navedenu prezentaciju destinacija s područja Slavonije.
 
Predstavnici destinacija su naglasili da će tijekom idućih desetak dana, svim uzvanicima, kad je riječ o putničkih agencijama i turističkim operatorima, poslati prijedloge turističkih angažmana s cijenama i kontaktima gdje se mogu obratiti ukoliko žele kupiti neki od paket aranžmana na naše područje.
 
Možemo zaključiti da su Vinkovci prezentirani na najbolji mogući način. Svi uzvanici su upoznati sa ponudom grada, njegovom kulturnom baštinom, znamenitostima i manifestacijama.
 
 
 
                                                         
 
 
 
                                   
             
                                      
                              
 
 
 
Povratak na listu