Instagram
   
Aktualnosti
  

Safe stay in Croatia

03.03.2021 - 31.05.2021

Safe stay in Croatia

kako bi se Hrvatska brendirala kao sigurna destinacija, Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo je projekt nacionalne oznake sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu pod nazivom „Safe stay in Croatia“.
Oznaka Safe stay in Croatia dodijeliti se može svim zainteresiranim dionicima u turizmu putem prijave na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI

Za dodjeljivanje oznake mogu se prijaviti: smještajni objekti, restorani, barovi, avioprijevoznici, zračne luke, kolodvori, rent-a-car agencije, turističke agencije, turistički vodiči, pružatelji usluga u poslovnom turizmu, kulturne atrakcije poput muzeja i galerija, parkovi prirode i nacionalni parkovi, pružatelji usluga u zdravstvenom turizmu kao i ostali navedeni u protokolima.

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata prema vlastitim preferencijama uz obvezno poštivanje standarda samog logotipa. Ujedno, korisnik dobiva informaciju da oznaku može u fizičkom obliku preuzeti u nadležnoj Turističkoj zajednici grada Vinkovaca za područje grada Vinkovaca.

U Turističkoj zajednici grada Vinkovaca moguće je preuzeti oznaku u fizičkom obliku svakim radnim danom od ponedjeljka do petka između 8 i 16 sati.

 

POSTUPAK PRIJAVE

Postupak prijave za zaprimanje oznake sigurnosti Safe stay in Croatia moguć je isključivo putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr na sljedeći način:
• Na početnoj stranici je potrebno kliknuti na gumb „Prijavi se“
• Zatim će se otvoriti obrazac u kojem je potrebno popuniti sva ponuđena polja kako bi prijava bila valjana
• Iz padajućeg izbornika je potrebno odabrati kategoriju i potkategoriju poslovanja, a u rubrici po nazivom „Ime pružatelja usluge“ potrebno je upisati ime subjekta/pravne osobe
• Zatim u rubrici pod nazivom „Naziv objekta prijave“ potrebno je upisati ime pod kojim subjekt želi biti prikazan u tražilici, odnosno ime po kojem je subjekt prepoznatljiv u javnosti (ime hotela, restorana, kampa, atrakcije i dr.)
• Po ispunjenju prethodno navedenog, a prije odabira gumba pod nazivom „Pošaljite svoju prijavu“ obvezno je potvrditi pristanak na nadzor provedbe svih protokola te da je subjekt upoznat sa svim elementima zaštite privatnosti osoba
• Ukoliko je subjekt ispravno popunio sva polja, na ekranu će se ispisati poruka zahvale na sudjelovanju. Nakon toga, tim Safe stay in Croatia pregledat će prijavu i o uspješnosti prijave obavijestiti korisnika putem prijavljenog e-maila te će ga uvrstiti u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia. Ime objekta/pružatelja usluga bit će vidljivo na mrežnoj stranici.

 

Povratak na listu