Instagram
   
Aktualnosti
  

Srednja strukovna škola Vinkovci dobila priznanje Ministarstva turizma za projekt "Meeting point Sopot - izrada poučnih staza o sopotskoj kulturi"

30.10.2017 - 30.11.2017
Ministarstvo turizma je dodijelilo priznanje Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci za najuspješniji projekt u programu ''Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2017. godini''. 
 
 
U okviru javnog poziva za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, Srednja strukovna škola Vinkovci je pod vodstvom mentorice Mirjane Jakšić prijavilo projekt ''Meeting Point Sopot – izrada poučnih staza o sopotskoj kulturi''. 
 
-Projekt je uspješno realiziran te smo izradili poučne staze duž već postojeće pješačko biciklističke staze koja se proteže cijelim svojim putem uz rijeku Bosut. Na taj način smo dodatno povezali izletište Sopot sa gradom, a Vinkovčanima i njihovim posjetiteljima ponudili dodatni sadržaj na samoj šetnici. Ploče izletnicima prikazuju nastanak i razvoj sopotske kulture na području Vinkovaca, rekla je Mirjana Jakšić.
 
Učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, zanimanja turistička gimnazija i turističko-hotelijerski komercijalist, su prikupili građu o sopotskoj kulturi, kreirali na temelju prikupljenih podataka edukativne table, izradili brošure o poučnoj stazi i promovirali ''Meeting Point Sopot'' kao novi turistički proizvod, a učenici Drvodjelsko tehničke škole, zanimanje drvodjelski tehničar i drvodjelski tehničar dizajner, su izradili table.
 
-''Možemo reći kako smo uspješno iskoristili dva postojeća resursa – pješačko-biciklističku šetnicu i bogato povijesno naslijeđe. Povijesno nasljeđe daje destinaciji autentičnost, odnosno zbog njenih je  specifičnih karakteristika čini prepoznatljivom te joj omogućava diverzifikaciju na turističkom tržištu i mogućnost stvaranja određene konkurentske prednosti u odnosu na druge destinacije. Priznanje Ministarstva turizma je priznanje za rad. Naš projekt je odabran među tri najbolja u Republici Hrvatskoj, tim povodom smo pozvani u Mali Lošinj, gdje nam je ministar turizma Gari Capelli na svečanosti Dani hrvatskog turizma uručio priznanja, rekla je Jakšić
 
Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma.
 
Izvor: cibalia.info 
Povratak na listu