Instagram
   
Aktualnosti
  

Upute u vezi prijave u sustav eVisitor za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova

25.03.2020 - 30.06.2020

S obzirom na situaciju s koronavirusom (COVID-19), pripremili smo upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav kako bi se cjelokupna procedura registracija i prijava mogla odraditi online.

Ovim putem želimo naglasiti i da se sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje svim građanima Republike Hrvatske koji su u proteklih nekoliko dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnost. Ukoliko se odluče ipak ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:
 
·         ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici),
 
·         ako se nalaze kod stanovnika općine/grada da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji,
 
·         predmetne obveze postoje i sada prema važećem Zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti,
 
·         nema obveze po osnovi turističke pristojbe.
 
Upute za prijavu u sustav eVisitor
 
Registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:
 
- novi korisnici kuća za odmor i 
- stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
 
Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u ured turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav.
 
Prvu registraciju je moguće obaviti na sljedeća 2 načina:
 
1. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav uz svu potrebnu dokumentaciju putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija je: 
 
a. Vlasnici kuća/stanova za odmor – kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično,
b. Stanovnici općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta).
 
Kada turistička zajednica povratno javi obvezniku da je registriran, obveznik se može prijaviti u eVisitor sustav putem NIAS-a (eGrađani). 
 
2. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav uz svu potrebnu dokumentaciju putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija je: 
 
a. Vlasnici kuća/stanova za odmor – kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično,
b. Stanovnici općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta).
 
Dodatno, obveznik treba dostaviti i svoj broj mobilnog telefona. 
Turistička zajednica će obvezniku poslati korisničko ime i TAN listu emailom, a lozinku putem SMS poruke ili telefonskim pozivom. 
 
Ističemo, kako stanovnici općina/gradova koji primaju goste ne plaćaju turističku pristojbu. Jednako tako, vlasnici kuća/stanova za odmor (vikendaši) turističku pristojbu plaćaju samo tijekom sezone (15.6. do 15.9) što znači da u trenutnom razdoblju nisu u obvezi plaćati turističku pristojbu
 
Zahtjev za registraciju možete preuzeti ovdje.
 
Iznimno, u sljedećim slučajevima osobe mogu doći u Turitički ured sa svom potrebnom dokumentacijom utorkom i četvrtkom od 11:00 do 12:30 kako bi ga evidentirali u sustav:
- ukoliko nema pristup PC-u, printeru/skeneru kako bi poslala potrebnu dokumentaciju i potpisani zahtjev za registraciju, 
- ukoliko nema pristup putem NIAS-a (eGrađani).
 
Naglašavamo da zahtjev za unos obveznika mora ispuniti osoba čija je kuća/stan u vlasništvu i kod kojeg su smješteni gosti koji borave u Vinkovcima. Nastavno tome, osoba koja ispunjava zahtjev dužna je prijaviti sve osobe koje borave u određenom vremenskom periodu u tom objektu.
 
Za sve nejasnoće i dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: tzvinkovci@gmail.com ili broj telefona 032 334 653 (od 08:00 do 16:00).
 
Prilikom dolaska u Turistički ured, svi su se dužni pridržavati uputa Stožera civilne zaštite. 
 
 
Povratak na listu